Banaan chocolade cake

Ingredienten

Banaan - 2 stuks
Chocolade stukjes - 200 gram
Suiker - 225 gram
Bloem - 300 gram
Ei - 2 stuks
Vanillesuiker - 1 zakje
Cacaopoeder poeder - 3 á 4 thee lepels
bakpoeder - 2 thee lepels
Zout - 1 snufje
Olie - 160 ml
Banaan chocolade cake
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Doe herman in een kom met de suiker, cacaopoeder, bloem, zout, olie, eieren, vanillesuiker en bakpoeder.
  • Roer goed om. Prak de banaan. Roer ze met de stukjes chocolade door het beslag.
  • Doe het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 22 à 24 cm diameter.
  • Bestrooi met 50 g bruine suiker.
  • Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of de cake gaar is. Is dat niet het geval, bak de cake dan wat langer.
  • Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.