Banaan chocolade cake
Ingredienten
Banaan - 2 stuks
Chocolade stukjes - 200 gram
Suiker - 225 gram
Bloem - 300 gram
Ei - 2 stuks
Vanillesuiker - 1 zakje
Cacaopoeder poeder - 3 á 4 thee lepels
bakpoeder - 2 thee lepels
Zout - 1 snufje
Olie - 160 ml
Verwarm de oven voor op 185°C.
Doe herman in een kom met de suiker, cacaopoeder, bloem, zout, olie, eieren, vanillesuiker en bakpoeder.
Roer goed om. Prak de banaan. Roer ze met de stukjes chocolade door het beslag.
Doe het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 22 à 24 cm diameter.
Bestrooi met 50 g bruine suiker.
Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of de cake gaar is. Is dat niet het geval, bak de cake dan wat langer.
Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.