Appel kaneel cake

Ingredienten

Suiker - 225 gram
Bloem - 300 gram
Zout - 1 snufje
Olie - 160 ml
Ei - 2 stuks
Vanillesuiker - 1 zakje
Kaneelpoeder - 1 á 2 thee lepels
bakpoeder - 2 thee lepels
Apels - 2 stuks
Rozijnen - 200 gram
Bruine suiker - 50 gram
Appel kaneel cake
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe herman in een kom met de suiker, bloem, zout, olie, eieren, vanillesuiker, kaneelpoeder en bakpoeder.
  • Roer goed om. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Roer ze met de rozijnen door het beslag.
  • Doe het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 22 à 24 cm diameter.
  • Bestrooi met de bruine suiker.
  • Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of de cake gaar is. Is dat niet het geval, bak de cake dan wat langer.
  • Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.