Appel kaneel cake
Ingredienten
Suiker - 225 gram
Bloem - 300 gram
Zout - 1 snufje
Olie - 160 ml
Ei - 2 stuks
Vanillesuiker - 1 zakje
Kaneelpoeder - 1 á 2 thee lepels
bakpoeder - 2 thee lepels
Apels - 2 stuks
Rozijnen - 200 gram
Bruine suiker - 50 gram
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe herman in een kom met de suiker, bloem, zout, olie, eieren, vanillesuiker, kaneelpoeder en bakpoeder.
Roer goed om. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Roer ze met de rozijnen door het beslag.
Doe het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm van 22 à 24 cm diameter.
Bestrooi met de bruine suiker.
Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of de cake gaar is. Is dat niet het geval, bak de cake dan wat langer.
Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.